11.jpg

Ventilationsentreprenad åt Nord-Lock

Optimal Ventilation genomför installationer av ventilationssystem i samband med renoveringen och utbyggnaden av Nord-Locks anläggning i Mattmar.

Uppdraget är ett partneringprojekt med NCC samt sidoentreprenader direkt mot Nord-Lock och gäller installation av allmän ventilation och processventilation. Optimal Ventilations arbete inleddes början av 2020 med färdigställande av kontorsbyggnad med efterföljande arbete av produktionshall.

- Vi är stolta över att vara en del i det här projektet och glada över att Nord-Lock gör den här satsningen i vårt område, säger Jimmy Eriksson, vd på Optimal Ventilation.

Nord-Lock investerar i nya lokaler och moderniserar sin verksamhet i sin anläggning i Mattmar mellan Östersund och Åre. Produktionslokalen ska byggas ut med 3 000 kvadratmeter och kontoret med 800 kvadratmeter samtidigt som de investerar i ny teknik och moderniserar produktionsanläggningen.

Nord-Lock tillverkar killåsningsbrickor som utnyttjar förspänning i stället för friktion för att säkra skruvförband som utsätts för kraftiga vibrationer och dynamisk belastning. Brickorna produceras i anläggningen i Mattmar och används värden över i kritiska applikationer, så som vindkraftverk till havs, Shinkansen tåg och NASA satelliter.